#TIPS&TRICKS

10 reguli de bune maniere pe care le știe orice femeie stilată

Scris de Laura P la 04 septembrie 2017

Ducesa de Cambridge este o adevărată style icon – aproape tot ce are legătură cu ea devine o tendință în modă. Iată câteva dintre secretele sale, ca să poți fi și tu elegantă, stilată și cu maniere rafinate:

10. Creează coafura perfectă

Pentru un look stilat, încearcă să ai mereu o coafură impecabilă și un machiaj delicat. Ducesa preferă să își lase părul pe spate sau să îl aranjeze într-un mod clasic. În părul său nu se văd niciodată agrafe sau clame.

9. Eleganța este obligatorie

Catherine este elegantă și incredibil de naturală. Ea are un zâmbet mare, mișcări grațioase și poziții precise, care nu exprimă deloc condescendență sau aroganță. Cu ajutorul acestor lucruri ea a cucerit inimile cetățenilor britanici și ale oamenilor din toată lumea.

8. E o adevărată artă să stai așezată într-un stil regal

O doamnă poate sta în numai două moduri: ori cu spatele drept, bărbia sus și genunchii și gleznele apropiate, cu mâinile pe genunchi ori cu genunchii apropiați și gleznele încrucișate, cu ambele călcâie pe pământ. Indiferent cum alegi să stai, spatele ar trebui să fie perfect drept, fără să atingă spătarul scaunului. Ambele poziții au un efect de alungire asupra picioarelor.


7. Mâncatul în stil regal

Ducesa își pune tacâmurile deoparte după ce mănâncă o porție mică din fiecare fel de mâncare. Ar trebui să consumăm mâncarea în înghițituri mici, ca să nu trebuiască să îi spunem companionului „lasă-mă să termin și apoi îți răspund.”


6. Ține paharul de vin de picior

Ar trebui să ții paharul de vin numai de picior, ca să nu se încălzească lichidul. Dacă ai ruj pe buze, încearcă să atingi paharul într-un singur loc, pentru a nu lăsa un inel de ruj pe marginea paharului.


5. Nu uita de pălăriile Ducesei

Garderoba lui Kate conține o mulțime de pălării. Acestea te pot face să pari elegantă și sofisticată, chiar dacă nu ești un membru al familiei regale britanice.

4. Accentuarea taliei îți oferă un look feminine

Ducesa își accentuează mereu talia cu ajutorul unei curele (excepție făcând perioadele în care e însărcinată) sau alege rochii strâmte, care îi evidențiază trupul feminin.

3. O haină elegantă este o piesă esențială pentru garderobă

Ducesa reușește de fiecare dată să aibă un look unic cu ajutorul hainelor clasice.

2. Sarcina nu e o povară când vine vorba de stil

Kate a fost însărcinată de două ori și a continuat să fie eleganța întruchipată, dovedind că „sarcina” și „stilul” nu se exclud.


1. Cine a spus că blugii sunt banali și că nu inspiră feminitate?

Merită să iei lecții de la Ducesă pentru a învăța cum să porți blugii și bluzele. Ea reușește să arate uimitor chiar și atunci când poartă combinații de haine simple, deoarece acestea îi evidențiază silueta subțire.

Citește și: 24 de reguli de etichetă pe care toată lumea ar trebui să le știe

Eticheta înseamnă să știi să te comporți frumos. Că le spunem bune maniere ori șapte ani de acasă, tot ce contează e să ne și comportăm ca atare.

Din nefericire, mulți oameni cred că respectarea regulilor de etichetă e ceva rușinos, considerând a fi o caracteristică a timpurilor vechi, deci necorespunzătoare în viața reală.

De fapt, regulile de bază ale etichetei sunt destul de simple. Este vorba despre modul în care ne adresăm, ne purtăm, despre aspectul  nostru și controlul emoțiilor.

Acestea sunt cele mai importante reguli de etichetă și bune maniere pe care ar trebui să le cunoască toată lumea:

1. Daca spui „Te invit” înseamnă că tu plătești. Poți spune „Să mergem la un restaurant” și în acest caz fiecare își plătește nota de plată. Daca un barbat se oferă să plătească pentru o femeie, ea poate accepta oferta lui (și viceversa).

2. Nu merge niciodată în vizită fără să anunți. O femeie britanică spunea că atunci când cineva suna la ușa ei, își lua pantofii în picioare, își punea o pălărie pe cap și lua o umbrelă în mână. Dacă îi plăcea persoană care venise să o viziteze îi spunea: „Ce bine că ai venit. Tocmai ce am ajuns acasă.” Dacă nu, ea oftă și spunea: „Ah, ce păcat, trebuie să plec.”

3. Nu îți pune telefonul pe masă în public. Astfel, demonstrezi cât de important este acest dispozitiv în viața ta, cât de plictisitor ești de ceea ce se întâmplă și că în orice moment ești dispus să întrerupi o conversație și să îți verifici feed-ul de Instagram și de Facebook, să răspunzi la un apel, sau să-ți crești nivelul la Angry Birds.

4. Nu invita o persoană în oraș dacă vei trimite mesaje toată seară.

5. Un bărbat nu trebuie să țină geantă unei femei. Poate duce doar paltonul.

6. Dacă te plimbi alături de cineva și partenerul tău întâlnește și salută o persoană pe care nu o cunoști, ar trebui să o saluți și tu.

7. Cei mai mulți oameni cred că singurul mod adecvat de a mânca sushi este cu ajutorul bețișoarelor. Adevărul este că bărbații, spre deosebire de femei, pot mânca sushi și cu mâinile.

8. Evită să vorbești fără sens la telefon. În cazul în care ai nevoie să vorbești cu cineva, dă-ți întâlnire cu persoana respectivă, nu sta cu orele în telefon cu ea.

9. Dacă cineva te deranjează și te jignește, nu ar trebui să îi răspunzi în aceeași manieră. Nu te coborî la nivelul ei, doar zâmbește și îndepărtează-te.

10. Un bărbat ar trebui să meargă întotdeauna în partea stângă a femeii. Singurii care fac excepție sunt cei din serviciul militar, care trebuie să fie pregătiți oricând să salute.

11. Șoferii ar trebui să știe că stropitul cu noroi sau cu apă murdară a trecătorilor de pe stradă este un comportament amoral.

12. Nouă lucruri ar trebui ținute secrete: vârstă, averea, certurile din familie, religia, problemele familiale, aventurile amoroase, cadourile, onoarea și dizgrația.

 

13. În cinema, teatru sau în sală de concert, trebuie să te deplasezi către locul tău cu față la oamenii care sunt pe scaun; bărbatul merge întotdeauna primul.

14. Un bărbat nu ar trebui să atingă niciodată o femeie fără permisiunea ei. Acest lucru înseamnă că este inacceptabil să o țină de mână (cu excepția cazului în care o ajută să iasă din mașină sau să traverseze stradă în siguranță), să o atingă în timpul unei conversații, să o împingă sau să o țină de cot.

15. Dacă cineva te strigă „Hey, tu de acolo!” nu ar trebui să răspunzi. Fii un model de etichetă bună și maniere sociale politicoase.

16. Regula de aur în momentul în care folosești parfumul este  moderația. În cazul în care încă poți mirosi parfumul seara, înseamnă că i-a deranjat pe toți.

17. Un bărbat bine crescut va fi întotdeauna respectuos cu o femeie.

18. În prezența unei femei, bărbații fumează doar cu permisiunea ei.

19. Nu contează cine ești-director, actor, o femeie în vârstă, un student-atunci când intri într-o cameră trebuie să îi saluți pe toți cei aflați acolo.

20. Respectă confidențialitatea corespondenței. Părinții nu ar trebui să citească scrisorile, mesajele sau mailurile copiilor. Cuplurile trebuie să își arate respectul reciproc.

21. Nu încerca să fii în pas cu moda. Este mai bine să porți haine frumoase, chiar dacă nu sunt la modă, decât să arăți groaznic într-o ținută la modă, care nu vine bine pe siluetă ta.

22. Dacă ai fost iertat după ce ți-ai cerut scuze, nu atinge subiectul ofensator din nou doar să spui că îți pare rău. Încearcă să eviți să mai faci astfel de greșeli pe viitor.

23. Evită să râzi și să vorbești prea tare sau să te holbezi la oameni-este insultător.

24. Nu uită să le mulțumești oamenilor dragi, rudelor, prietenilor. Ei te ajută nu pentru că trebuie, ci pentru că vor. Este dorința lor. Apreciază-i.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--